Cum se prepara tinctura de salcam si ce poti trata cu ea

Tinctura de flori de salcam se obtine prin macerarea a 20 de grame de flori de salcam uscate in 100 ml de alcool 70 de grade. Se lasa la macerat timp de 14 zile, timp in care se agita flaconul de mai multe ori pe zi.

Se strecoara prin tifon si se pune tinctura intr-o sticluta la frigider alte sase zile. Fara a agita sticluta, dupa 6 zile tinctura de flori de salcam se toarna usor, ca sa nu treaca reziduurile depuse pe fund, in alta sticluta, cu dop picurator. Preparata dupa aceasta reteta, tinctura se pastreaza doi ani.

Indicatii terapeutice

loading...

1. Boli ale aparatului digestiv (gastrite, ulcer gastric, hiperaciditate, arsuri la stomac, colici si stari spastice ale aparatului digestiv, diaree, constipatie): cate 30 de picaturi de 2 ori pe zi, intr-o cana cu ceai de galbenele.

2. Boli ale sistemului nervos (depresie, anxietate, accese de manie si iritabilitate psihica, epuizare nervoasa, dureri de cap si migrene pe fond de stres, tulburari de memorie): cate 10 picaturi, dimineata si seara.

3. Boli ale aparatului respirator (faringita, laringita, traheita, bronsita, astm bronsic, pneumonie): 30 de picaturi de tinctura de salcam, de trei ori pe zi, intr-o cana de ceai de tei.

4. Artroza, gonartroza si spondiloza: 30 de picaturi, de trei ori pe zi, intr-o cana de ceai de salcie. Tratamentul dureaza 5 zile in faza acuta a bolii, 8-10 zile pentru afectiuni subacute sau 30 de zile pentru o afectiune cronica.

5. Nevralgii dentare: se tamponeaza gingia cu o bucatica de vata inmuiata in tinctura de salcam diluata cu apa (trei picaturi de tinctura in doua linguri de apa).

6. Vaginita si candidoza: se fac bai de sezut cu apa calda (in 10 litri se adauga 30 de picaturi de tinctura de salcam). Tratamentul trebuie urmat cel putin zece seri la rand.

loading...